Retningslinjer for informasjonskapsler

INFORMASJON I SAMSVAR MED PERSONVERNLOVGIVNINGEN

 • Hva er informasjonskapsler, og hvorfor bruker vi dem? 
  En informasjonskapsel er en liten datafil som lagres av nettleseren din hver gang du besøker nettstedet vårt.

Informasjonskapsler er nyttige fordi de husker aktiviteten din på nettstedet vårt, så når du besøker igjen, kan de identifisere deg og konfigurere innholdet basert på dine surfevaner, identitet og preferanser.

Informasjonskapsler er harmløse. De inneholder ingen ondsinnet kode som virus, trojanere eller ormer som kan skade enheten din, men de er relevante når det gjelder å beskytte dataene dine, siden de samler inn visse personlige opplysninger (surfevaner, identitet, preferanser, etc.).

 • Hvilken informasjon lagrer en informasjonskapsel? 
  Informasjonskapsler samler ikke rutinemessig inn spesielle kategorier av personopplysninger (sensitive data). Dataene som er lagret inkluderer teknisk informasjon, personlige preferanser og tilpasset innhold.
 • Hva slags informasjonskapsler er det? 
  Generelt finnes det fem typer informasjonskapsler:
  • Funksjonelle
   informasjonskapsler: Dette er den mest grunnleggende typen informasjonskapsler. Det tillater brukere å bla gjennom en nettsideplattform eller applikasjon, og bruke de forskjellige alternativene eller tjenestene som tilbys, for eksempel overvåke datatrafikk og kommunikasjon, identifisere økten, få tilgang til områder med begrenset tilgang, huske elementene i en ordre, fullføre kjøpsprosessen, utføre en forespørsel om å registrere eller delta i en hendelse, bruke sikkerhet under navigasjon, lagre innhold for å distribuere videoer eller lydfiler og dele innhold via sosiale nettverk.
 • Tilpassede informasjonskapsler:
  Denne typen informasjonskapsler gir brukerne tilgang til tjenestene våre med noen generelle forhåndsdefinerte innstillinger på brukerens enhet, for eksempel språket, typen nettleser som brukes og stedet der du får tilgang til tjenesten.
 • Analytiske informasjonskapsler: Disse gjør det mulig å spore og analysere brukeratferd på
  tvers av nettsteder som er koblet sammen. Informasjonen som samles inn gjennom denne typen informasjonskapsler, brukes til å måle aktivitet på nettsteder, applikasjoner og plattformer, og til å opprette nettleserprofiler for brukere, slik at forbedringer kan gjøres basert på analysen av hvordan brukerne bruker tjenestene.
 • Informasjonskapsler for annonsering: Disse tillater annonser som er inkludert på et nettsted, en applikasjon eller en plattform som brukes til å levere
  tjenestene, administreres så effektivt som mulig, basert på kriterier som innholdet som publiseres eller frekvensen annonser vises på.
 • Informasjonskapsler for atferdsannonsering: Disse tillater at annonser som er inkludert på et nettsted, en applikasjon eller en plattform som brukes til
  å levere tjenestene, administreres så effektivt som mulig. Disse informasjonskapslene lagrer informasjon om brukernes atferd, innhentet ved å kontinuerlig overvåke surfevanene dine, slik at vi kan bygge opp en bestemt profil om deg og vise deg relevante annonser.
 • Hvilke informasjonskapsler er våre egne og som brukes av tredjeparter?
 • Informasjonskapsler fra første parter:
  Disse genereres og administreres av samme part som er ansvarlig for å levere den tjenesten brukeren ber om.
  • Tredjeparts informasjonskapsler:
   Disse genereres av andre enheter enn våre egne (eksterne tjenester eller leverandører, for eksempel Google).
 • Hva slags informasjonskapsler bruker nettstedet vårt? 
  Nedenfor finner du en tabell som viser hvilke typer informasjonskapsler vi bruker på nettstedet vårt og til hvilket formål.

Type informasjonskapsel          

Formål

Når og hvordan data lagres

Informasjonskapsler fra første parter    

Teknisk og strengt nødvendig informasjonskapsel som inneholder verdien av om installasjon av informasjonskapsler er akseptert eller ikke.     

Den cb-aktiverte informasjonskapselen lagres ved å godta eller nekte informasjonskapselreglene. 

Utløper om 1 år siden forrige oppdatering.

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste levert av Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker «informasjonskapsler», tekstfiler som er lagret på brukerens datamaskin, og som analyserer bruken av nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om bruk av nettstedet, overføres og lagres ofte på en Google-server i USA Google har vedtatt standard databeskyttelsesklausuler for overføring av personopplysninger til de som har ansvaret for behandlingen etablert i tredjeland som ikke garanterer et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse.

Google vil også bruke denne informasjonen på våre vegne til å evaluere hvordan brukere bruker nettstedet, kompilere rapporter om nettstedsaktivitet og tilby andre tjenester knyttet til nettsted og Internett-bruk.

 • Hva kan jeg gjøre med informasjonskapsler? 
  Informasjonskapsler kan aksepteres, blokkeres eller slettes etter ønske. Du kan gjøre dette ved å justere nettleserinnstillingene.

Du kan blokkere bruken av informasjonskapsler på datamaskinen din når som helst i bla gjennom-innstillingene dine, men hvis du velger å gjøre dette, vil vi ikke kunne garantere at de ulike funksjonene på nettstedet vårt vil fungere riktig.

For å finne ut hvordan du administrerer eller blokkerer informasjonskapsler, kan du se den relevante brukerhåndboken for nettleseren din:

Du kan også slette informasjonskapsler du har lagret i nettleseren din via nettleserinnstillingene dine.

Loading...
Open chat
Your perfect wedding planner
Hello, we love to talk weddings so let's chat!